[O2FL] Mam problem z kontrolką ciśnienia oleju.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wo!da
    Classic
    • 2019
    • 0

maksiu, tym kluczem to nie pasują 2 elementy, bo Adam też nie ma SO :P a poza tym SC to śląska rejestracja :P w każdym razie wg podziały administracyjnego :P
  • Wo!da
    Classic
    • 2015
    • 2

Witam! Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Mam nadzieje,że pomożecie mi rozwiązać problem z kontrolką ciśnienia oleju w moim samochodzie. Auto kupiłem miesiąc temu od kolegi, jedyny problem jaki jest w tym aucie to czerwona kontrolka, która zapala się w następujących momentach:
    -gdy otwieram drzwi auta (obojętnie które), gaśnie jak je zamknę.
    -gdy odpalam auto i mam włączone światła mijania (pali się bez przerwy)
    -gdy auto jest odpalone mam włączone światła do jazdy dziennej kontrolka sie nie pali, gdy zapne pasy zapala się, gdy je wypnę gaśnie.
    -gdy auto jest na chodzie na światłach mijania pali sie bez przerwy, gdy zmienia na jazdę dzienną gaśnie.
    Auto było dwa dni u elektryka, sprawdzał czujnik pod silnikiem wszystko jest OK. Sprawdzał kabel dochodzący do czujnika, wszystko ok (napięcie dochodzi). Stwierdził, że to może być błąd zegara (tzw. zimy lut.) byłem u elektronika, sprawdził zegary i wszystko ok, zegary dobre. Elektronik mówi,że nie ma gdzieś masy w instacji w aucie. Sam już nie wiem co myśleć. Może, ktoś z was miał podobny przypadek i wie w czym jest problem i jak go rozwiązać. Ja byłem u dwóch speców, kolega u trzech i nikt nic nie wie!!! Dodam jeszcze,że poziom oleju jest jak powinien być, silnik czysty i suchy nic nie gubi. Z góry dzieki za kazdą pomoc. Pozdrawiam!

Komentarz

• Enriquez
      RS
      • 2009
      • 7685
      • Superb III (3V3)

nasuwa mi się pytanie, czy masz i możesz tu wkleić swój autoscan z programu diagnostycznego?
      Pozdrawiam
      Marcin

Komentarz

• Wo!da
        Classic
        • 2015
        • 2

Niestety nie mam. Auto było podłączane do komputera i jeden elektryk stwierdził, ze coś jest chyba z czujnikiem bo na programie wykazywało temperaturę -56c. Czujnik został wymieniony a problem pozostał:/

Komentarz

Pracuję...